Elkapták a boxeralsós tolvajt

Alsógatyát húzott a fejére, úgy ment rabolni

Némi kergetőzés után sikerült elfognia a rendőrségnek azt a rablót, aki egy világoskék boxeralsóval a fején indult útnak, hogy kiraboljon egy boltot: a napi bevételt követelte a kasszából.

2012.05.02 07:29ma.hu

Letartóztatták a boxeralsós tolvajt, aki ellen a bolt biztonsági kamerája tökéletes bizonyítékot is nyújtott: arca tisztán látszik a rablási kísérlet során. A 40 éves Tazviona Maluge Bhebe egy dél-londoni kisboltba viharzott be, és kezében egy konyhakéssel hadonászva követelte az ott álló eladótól a napi bevételt. A férfi úgy sejtette, hogy az arcába húzott boxeralsó eltakarja a vonásait a kamera elől, ám ez csak részben sikerült.

Ahhoz ugyanis, hogy jól lásson, valójában az egyik lábszár nyílásán keresztül dugta ki a fejét és úgy fenyegette a 34 éves Harry Mahalinghamet. Az eladó későbbi vallomása szerint a férfi felszólította őt: "Add ide a pénzt, vagy használni fogom a kést!" A rablás azonban nem sikerült, mert miközben a bizarr kinézetű férfi megkerülte a pultot, a jó kondiban lévő eladó átugrott az asztal felett és kirohant a boltból.

Menekülés helyett azonban inkább felkapta az üzlet előtt álló hirdetőtáblát és azzal vágta fejbe Bhebét, majd mindketten kirohantak az üzletből és futottak egy kört, míg a rendőrség néhány perc múlva megérkezett a helyszínre. A bolti kamera felvétele mellett a késen talált DNS-minta és a fehérnemű, valamint az üldözés során fellökött néhány járókelő vallomása már elegendő bizonyítékot jelentett a férfi elítéléséhez, aki maga is bevallotta tettét. A január 21-én történt esetben most hozott ítéletet a törvényszék, Bhebe három év börtönbüntetést kapott.

Az üzlet tulajdonosa később elmondta, hogy mindig is óva intette alkalmazottait attól, hogy egy esetleges rablási kísérlet során ellenálljanak, de Mahalingham közölte vele: esze ágában sem volt végignézni, amint 5000 fontot (1,7 millió forint) csak úgy kivesz valaki a kasszából, ezért inkább mégiscsak szembeszállt a boxeralsós férfivel. "Hálás vagyok neki azért, amit tett" - vallotta be Ruma Kubar, bár arról nincs hír, hogy hogyan jutalmazta meg a hős eladóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.