Mentőt hívott a tolvaj a haldokló nőhöz

Életmentő betörés: áldozat vagy a szerencse lánya?

Az életét köszönheti egy 67 éves kínai nő annak a férfinek, aki egy éjjel betört hozzá. Az akció közben az áldozat váratlanul rosszul lett: szívrohamot kapott.

2012.04.05 15:29ma.hu / MTI

Nem győzött hálálkodni egy 67 éves asszony annak az egyelőre ismeretlen férfinek, aki bár éjnek évadján betört hozzá, mégis jószívűségéről tett tanúbizonyságot. Olyannyira, hogy most a nő az életét köszönheti a tolvajnak.

A Kínában történt eset során a betörő épp a nő értékeit pakolta egy zsákba, amikor az egyébként egyedül lakó asszony váratlanul szívrohamot kapott. Hogy volt-e összefüggés a betörő okozta ijedtség és a szívpanaszok közt, arra a helyi sajtó nem tért ki, mindenesetre a rabló félretette az addig összegyűjtött zsákmányt, majd segített megkeresni a nő szívgyógyszerét és felhívta a mentőket.

Csak ezután osont ki ugyanúgy a házból, ahogyan bement, az életmentett nő pedig hálásan nyilatkozta a lapoknak: "ha nem tör be hozzám aznap éjjel, meghaltam volna". Arról nincs hír, hogy a rabló a segítségnyújtás után üres kézzel távozott-e, vagy a biztonság kedvéért elvitt-e némi kincset a már összeszedett kupacból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.