Nem jutott be a házba, de fogságba esett a tolvaj

Postaláda fogta meg a betörőt

Besurranó tolvajt fogott egy ház postaládája: a betörő azon keresztül próbált benyúlni az ajtón, ám a nyílás rabul ejtette a kezét, a tűzoltók szabadították ki.

2012.03.02 07:29ma.hu / MTI

Egy kamaszra figyelt fel az írországi Belfastban csütörtök hajnalban egy rendőr, amint az épp egy postaláda nyílásánál állt, igencsak kétségbeesett arccal. Nem volt nehéz rájönni, miben mesterkedik, pontosabban miben mesterkedett percekkel előtte: a ládán keresztül próbált benyúlni az ajtón belülre, hogy kiakaszthassa a biztonsági reteszt.

Csakhogy a reteszt nem érte el, közben viszont a keze úgy beszorult a keskeny résbe, hogy képtelen volt magától kiszabadítani. A rendőrnek viszonylag könnyebb volt a dolga, hisz a 17 éves tolvajnak még a bilincset sem kellett a csuklójára kattintani, anélkül sem menekülhetett volna el.

A tűzoltók viszont megküzdöttek a kiszabadításáért. Előbb az ajtót kellett levenni, azután szerelhették csak le a postaládát, ami akkor még mindig a kamasz kezén volt, azzal együtt vitték be az örsre kihallgatásra. Végül a rendőrségen sikerült lefejteni a ládát, mégpedig sérülés nélkül, így aztán a tolvaj tulajdonképp még hálás is lehetne, hogy a rendőr rátalált - ha mindez nem járnak más jellegű következményekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.