Felismerték a videómegosztón a tolvajt

Videóval! A világháló lett a táncoló bolti szarka végzete

Talán sosem kapja el a rendőrség a bolti szarkát, ha nem perdül táncra, miközben egyenként a nadrágjába gyűri az ellopott pólókat, de épp emiatt olyan érdekes lett, hogy elárasztotta a világhálót a felvétel és ez okozta a vesztét.

2011.11.09 14:29ma.hu

Ép ésszel az ember azt gondolná, hogy ha valaki arra vetemedik, hogy fizetés nélkül zsebrevág pár cuccot a boltból, akkor az igyekszik minél kevésbé felhívni magára a figyelmet. Az amerikai New Jersey-ben élő 26 éves Anthony DiVietrónak azonban más elképzelései voltak a háttérbe olvadásról, mert amikor belépett a Kmart áruház ruházati osztályára, előbb teljesen átlagos módon elkezdi nézegetni a pólókat, majd váratlanul elkezd táncolni, miközben sorra egymás után rejti a pólója alá, a nadrágja derekába a ruhadarabokat.

Még akkor is ugrándozik, amikor a derekára köt egy övet, majd vidám léptekkel kitáncol a boltból. Az egyik biztonsági őr észre is vette, hogy valami nem stimmel a fiatalemberrel, ám DiVietro felborított egy polcot és elmenekült a helyszínről - valószínűleg úgy gondolta, sikerült kereket oldania.

Csakhogy az egyik rendőr feltöltötte a boltban működő biztonsági kamera felvételét "Táncoló bolti tolvaj" címmel a legnagyobb videómegosztóra, aminek köszönhetően az "amatőr kisfilm" pillanatok alatt elterjedt és csak idő kérdése volt, mikor jelentkezik valaki, hogy felismerte a fiatal férfit.

Mindössze öt napba és 70 ezer kattintásba telt (a szám természetesen azóta is egyre csak nő), hogy előkerüljön egy ismerős, így a letartóztatás csak késett, de el nem maradt.

"Régen az embereknek el kellett menniük a postára és megnézniük a falra kiszögelt körözéseket. Manapság az emberek az otthonukban ülnek, és csak nézik ezeket a videókat" - magyarázta a szokványostól kissé eltérő, ámde kétségtelenül hatékony módszert Chuck Dougherty nyomozó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.