Betöréshez rendelte a taxit az ékszertolvaj

Hülye rabló: Taxit hívott a meneküléshez

Szokásos rutinfuvarnak indult, aztán majdnem rémálom lett egy amerikai taxis számára az egyik hívás: az utas vele vitette magát egy rablás helyszínére, majd kérte, hogy várja is meg.

2011.10.21 07:35ma.hu

Átlagos fuvarnak tűnt a megbízás David Kopolovic számára, amikor szerdán délután fél 2 körül befutott egy hívása. Csak az tűnt fel neki, hogy utasa, a 22 éves Joshua Roberts azt mondta, várni kell rá egy kicsit, mert a barátaival van egy kis vitája, és el kell hoznia néhány dolgot. "Különös volt, mert sosem szoktak játszani velem az úticélt illetően" - vallotta be Kopolovic utóbb.

Aztán hirtelen úgy érezte magát, mint aki valami akciófilm közepébe csöppent. "Az autóba ugrott, rémült volt és azt mondta, a fiúk meg fogják ölni. Úgy tűnt, igazat mond." Csakhogy akik üldözőbe vették, azok a legkevésbé sem a barátai voltak: a taxinak a Willis ékszerüzlet dolgozói eredtek nyomába.

"Úgy látszott, mintha meg akarnák próbálni betörni az ablakot. Nem kicsit volt ijesztő, és ebben a helyzetben tényleg azt hittem, meg akarják ölni az utasomat" - mesélte a taxis. Akkor jött rá, hogy valami egészen másról van szó, amikor az egyik ékszerész a mobiltelefonján a rendőrséget hívta és már ők is bekapcsolódtak az üldözésbe. és a rendőrautóval szorították le az útról a taxit.

"Követeltem, hogy mondja el, miről van szó. Az egyik fickónál mobiltelefon volt, de a gyilkosok általában nem szokták a segélyhívót tárcsázni" - mondta Kopolovic.

Végül kiderült, hogy Roberts előbb bement az ékszerüzletbe, és az egyik értékes nyaklánc iránt kezdett érdeklődni, aztán elment, de nagyjából 40 perc múlva visszatért és elvette az egyik arany nyakláncot, amelynek értéke megközelíti a 7000 dollárt (1,4 millió forint). A taxis üldözés végén a nadrágzsebében találták meg az értékes darabot.

Kopolovic elmondta, sosem hitte volna, hogy az egyik utasát épp ő fogja a börtönbe szállítani. Az eseten egyébként 10 dollárt és 50 centet veszített - ennyibe került a menekülő férfi viteldíja, amit természetesen már nem volt alkalma kifizetni. Robertset egyébként próbaidő megsértése, betörés és lopás miatt zárták börtönbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.