Törött cserepekkel fedte be a művész az autót

A világ legtöröttebb autója: porcelánmozaik a borítása

A világ legtöröttebb karosszériájú autója, mégis technikai szempontból teljesen épnek számít az a Range Rover, amit tulajdonosa darabokra tört cserepekkel borított be.

2012.04.27 07:29ma.hu

Eredetileg egy vadonatúj Range Roverként gördült ki az autószalonból, ám a kínai Chang Lian-Chi valamiért úgy gondolta, az autó sokkal szebb lenne, ha törött cserepek borítanák a teljes karosszériát. A cserépművész az alapanyagot gondosan gyűjtögette már egy ideje: régi edényeket vásárolt, természetesen alapvető kikötése volt, hogy kizárólag igazi kínai porcelán jöhet szóba. Ezeket aztán tenyérnyi darabokra törte, és egyenként ráillesztette az autó felszínére, míg teljesen be nem fedte a külsejét.

A meghökkenést kiváltó művész azzal magyarázta ötletét, hogy ezzel szeretné felhívni a figyelmet: hiába vannak hatalmas energiáink és hiába értünk el óriási technikai fejlettséget, valójában az egész bolygónk végtelenül törékeny. "Ha mindannyian valamilyen törékeny dologgal bevont kocsit vezetnénk, talán jobban vigyáznánk a világunkra" - fejtegette.

Készül a törékeny autó (Fotó: AutoMotto)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.