Imitálták a harcot, de valódi balesettel végződött

Karddal szúrták ki a lovagi bemutatón a szemét

Csupán bemutatót akartak tartani az egybegyűlt közönség előtt a lovagi tornák számaiból, ám a sérülés nagyon is valódira sikerült: az egyik "lovag" sisakrostélyán becsúszott a kard és kiszúrta a szemét.

2012.03.23 15:29ma.hu

A közönség először azt hitte, a bemutató része a szörnyű baleset, de amikor a lovagi torna résztvevői rémülten elkezdtek orvosért kiabálni, rájöttek: ez már nem megrendezett jelenet. A torna egyik résztvevőjének minden biztonsági óvintézkedés ellenére valahogyan átütötte az egyik kard a sisakrostélyát és egyenesen a szemébe fúródott.

A sérült állapota egyelőre válságos és az orvosok nem tudják, a penge az agyat is érintette-e, vagy csak a szemét veszítette el a 23 éves német férfi. A Bochumban rendezett tornán az összes színész talpig vasban és nehéz páncélzatban vonult fel, senki nem számított rá, hogy ennek ellenére ilyen borzalmas baleset történik. A másik felet ugyancsak kórházba kellett vinni, ő elájult az esetet követően.

A történelemben is történt már hasonló eset: II. Henrik francia király a lánya menyegzője alkalmából hirdetett lovagi tornát 1559-ben, amelyen halálos sérülést szenvedett, igaz, neki egy dárda hatolt át a sisakrostélyon. A szemébe fúródott lándzsaszilánk olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy 10 napnyi agónia után végül belehalt sérüléseibe. A tragédiát állítólag a nagy látnok, Nostradamus is megjósolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.