Idén már 42

Boszorkányságért karddal lefejeztek egy embert

Boszorkányságért halálra ítéltek és karddal lefejeztek egy szudánit hétfőn a szaúd-arábiai Medinában - jelentette be a rijádi belügyminisztérium.

2011.09.19 15:10MTI

Abdel-Hamíd Huszeint a királyságban tiltott "boszorkányság és varázslás" vétkében találták bűnösnek - derül ki a SPA hírügynökség által közreadott minisztériumi közleményből.

E lefejezéssel 42-re nőtt idén a kivégzések száma Szaúd-Arábiában az AFP hírügynökség és az Amnesty International (AI) jogvédő szervezet adatai szerint. Június 10-én az AI azt közölte, hogy 27 embert végeztek ki az arab országban az év eleje óta, "ugyanannyit, mint 2010-ben összesen". Előtte, 2009-ben a hatóságok 67 kivégzést jelentettek be, 2008-ben pedig 102-t.

A nemi erőszak, a hitehagyás, a fegyveres rablás és a drogkereskedelem halállal büntetendő az ultrakonzervatív öbölmonarchiában, amely szigorúan alkalmazza a saríát, az iszlám törvénykezést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.