Lefejezték a camorrát?

Elfogták a nápolyi maffia egyik főnökét

Az olasz rendőrség elfogta a nápolyi maffiaszervezet, a camorra egyik főnökét, Feliciano Mallardót, aki a róla elnevezett klánt irányította.

2011.05.10 21:48MTI

A kedden Campania és Lazio régiókban indított rajtaütés során rendőrkézre került hat másik maffiózó is.

A rendőrök 600 millió euró értékben foglalták le a szervezet javait, köztük mintegy 900 ingatlant, 23 vállalatot és 200 bankbetétet, valamint luxusautókat és motorkerékpárokat. A camorra Mallardo-ágának Nápolyban jövedelmező részesedése volt a kávéforgalmazásban. Kávéház-tulajdonosokat kényszerítettek arra, hogy egy bizonyos fajta kávét forgalmazzanak, és ezt Feliciano Mallardo egyik rokona ellenőrizte.

A szervezet a kávéüzlet mellett tevékenységét kiterjesztette fogadóirodák működtetésére, és a nagybani italkereskedésre. Ezen túlmenően Róma környékén ingatlantársaságokat és ügynökségeket alapított.

Angelino Alfano olasz igazságügyi miniszter szerint megrendítő csapást mértek a camorrára, és az akció azt mutatja, hogy a rendfenntartó erők jó úton haladnak a maffiafőnökök kiiktatása és a bűnözők felelősségre vonása felé.

Roberto Maroni belügyminiszter pedig úgy vélte, hogy a bűnszövetkezet szívét találták el, és tudomásukra hozták: a bűnözés nem kifizetődő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.