Gyilkossággal vádolták a lefejezett nőt

Egy kivégzés miatt nem dolgozhatnak Szaúd-Arábiában Indonézia polgárai

Indonézia átmenetileg megtiltja állampolgárainak, hogy Szaúd-Arábiában vállaljanak munkát, miután a hét végén az arab országban kivégeztek egy ott dolgozó indonéz nőt, akit gyilkossággal vádoltak.

2011.06.23 08:23MTI

Az 54 éves nő háztartási alkalmazottként dolgozott a kőolajban gazdag királyság nyugati részén. A hét végén lefejezték, miután elítélték a munkaadójának megöléséért. A nő azt mondta, a férfi zaklatta, és nem engedte haza Indonéziába.
   
A halálos ítélet végrehajtása felháborodást váltott ki a délkelet-ázsiai országban, elsősorban azért, mert a szaúdi hatóságok sem az indonéz állami szerveket, sem az elítélt családját nem értesítették előre a kivégzés időpontjáról.
   
Jakarta tiltakozásul visszahívta nagykövetét Rijádból, és Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök csütörtökön bejelentette, hogy augusztus 1-től nem engedélyezik a szigetország állampolgárainak, hogy Szaúd-Arábiában vállaljanak munkát. A moratórium addig marad érvényben, amíg a két ország meg nem állapodik "az indonéz vendégmunkások jogait biztosító garanciákról" - közölte az indonéz elnök egy tv-interjúban.
   
Nagyjából 1,2 millió indonéz dolgozik Szaúd-Arábiában, több mint kétharmaduk bejárónőként, a többiek építőmunkásként. Jövedelmük egy részét hazautalják; ez az összeg jelentős részét teszi ki a délkelet-ázsiai ország bevételeinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.