Megújította volna fegyverviselési engedélyét

Japán karddal kaszabolta le a francia rendőrnőt a dühös pedagógus

A francia belügyminisztérium közölte: egy rendőrnőt megölt, két másik személyt, köztük egy rendőrt és egy tisztviselőt pedig megsebesített japán kardjával egy feldühödött férfi a franciaországi Bourges prefektúráján.

2011.10.14 16:59MTI

Az első vizsgálatok szerint a tanár végzettségű férfi délelőtt 11-kor a fegyverviselési engedélye megújítása szándékával érkezett a rendőrségre, kezében egy japán karddal. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni, de a feldühödött férfi megfenyegette őt a kardjával, majd bement az épületbe. Miután az illetékes tisztviselő megtagadta a hosszabbítás kiadását, a férfi megsebesítette.
   
A kollegájuk segítségére érkező két rendőr őrizetbe akarta venni a férfit, de ő rájuk támadt, mielőtt az egyik rendőr a lábán meglőtte, majd letartóztatta. Az egyik megtámadt rendőr, egy 30 éves kétgyermekes anya, a helyszínen belehalt sérüléseibe.
   
Claude Guéant belügyminiszter - aki éppen a szomszéd városban tartózkodott vidéki látogatáson - azonnal a helyszínre sietett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.