Kábítószer-razzia az Andrássy úton

Drogot sejt a rendőrség egy budapesti üzletben

Kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt házkutatást tartanak a rendőrök Budapesten, egy Andrássy úti üzletben.

2011.10.14 15:45MTI

Horváth Katalin Fanni közlése szerint a VI. kerületi kapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, ezzel párhuzamosan azt is vizsgálják, hogy az üzletben korábban árusítottak-e 18 év alattiaknak kábítószernek nem minősülő, bódító hatású termékeket.
   
A szóvivő szólt arról is, hogy a napközben tartott házkutatás már befejeződött, és a kábítószerrel való visszaélés miatt indítottak nyomozást. Két ember - az eladó és a biztonsági őr - gyanúsitotti kihallgatása folyamatban van - tette hozzá.
   
Horváth Katalin Fanni azt is elmondta: a rendőrség a kerület jegyzőjénél kezdeményezte az üzlet hatósági bezáratását a büntetőeljárás végéig.
   
Mogyorósi Sándor, a VI. kerületi önkormányzat jegyzője azt közölte, az intézkedés - tekintet nélkül a fellebbezésre - azonnali hatályú.
   
Jelezte azt is, hogy a boltot az eljárás befejezéséig tudja bezáratni.
   
Mogyorósi Sándor szerdán még azt nyilatkozta a Híradónak, hogy "az üzletet folyamatosan, vissza-visszatérően, újra meg újra" ellenőrzik, de tehetetlenek, mert a boltban árusított por hivatalosan nem szerepel a kábítószerek listáján.
   
A jegyző most a rendőrség javaslatára tudta bezáratni az üzletet.
   
A Magyar Televízió Híradója szerdán mutatta be az MTI Hírcentrum birtokába került, az Andrássy úti üzletben titokban készített, rejtett kamerás felvételeket. Ezeken az látszott, hogy a boltban emléktárgyként kábító hatású szert árultak. A bolt egyik vásárlója a felvételen azt mondta, a "szer durvább, mint a marihuána".
   
Csütörtökön rendőrök jelentek meg az Andrássy úti boltnál, és több fiatalt igazoltattak a környékén.
   
Közben a rendőrség lefoglalta az MTI Hírcentrum birtokában lévő rejtett kamerás felvételeket, mert azokat várhatóan "bizonyítási eszközként" használják majd az ügyben.
   
A Magyar Televízió Híradójának stábja az üzlet bezárásakor is a helyszínen forgatott, ahol a riportert megfenyegették, amiért nyilvánosságra hozta az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.