Elrendelte a bíróság

Kényszergyógykezelik a szamurájkardos támadót

Jogerősen kényszergyógykezelést rendelt el a Győri Ítélőtábla csütörtökön azzal a férfival szemben, aki szamurájkarddal támadt élettársára Győr egyik külső kerületében.

2011.10.27 12:08MTI

A vád szerint az erősen ittas Ny. Csaba István a kerítésen átmászva jutott be a sértett házába, majd amikor az asszony a zajra előjött, a férfi a kabátja alól egy szamurájdíszkardot húzott elő, és azzal fenyegette meg a nőt, hogy elvágja a torkát, levágja a fejét. A sarokba szorított, segítségért kiabáló áldozat eltolta magától támadóját, kirántotta a férfi kezéből és az udvarra dobta a kardot.
   
Az első fokon eljáró Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság korábban emberölés kísérlete miatt elmarasztalta ugyan a férfit, de büntethetőséget kizáró ok - beszámíthatóság hiánya - miatt a kényszergyógykezelését rendelte el; ezt a döntést hagyta helyben csütörtökön a másodfokú bírói fórum.
   
A tárgyaláson a férfi azzal védekezett, hogy nem emberölés volt a célja. Azt mondta, életveszélyesen meg akarta fenyegetni az asszonyt, hogy az vallja be: megölte az ő anyját. A férfi bemutatott a bíróságnak egy - másfél hónappal a támadás előtt tett - feljelentést, amelyben anyja halálának a kivizsgálását kérte a rendőrségtől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.