Előzetesben a zsaroló

Rettegésben tartotta és koldultatta a hajléktalanokat egy ózdi férfi

Kettő rendbeli, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének, és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 39 éves ózdi férfivel szemben az Ózdi Rendőrkapitányság.

2011.10.27 09:22ma.hu

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozóinak felderítése alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Alosztályának járőrei fogták el azt a 39 éves ózdi férfit, aki a rendelkezésre álló információk alapján rablással és hajléktalanok sérelmére elkövetett zsarolással gyanúsítható. A férfi Ózdon élő hajléktalanokat félemlített meg, testi épség és élet elleni bűncselekmények elkövetésének kilátásba helyezésével őket koldulásra kényszeríttette.

A hajléktalanok a helyi bevásárlóközpontok környékén koldult pénzből a gyanúsított utasítására étel, illetve italféleségeket vásároltak, amiket át kellett adniuk zsarolójuknak. A férfit kihallgatását követően az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, az Ózdi Városi Bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. Ennek oka, hogy a gyanúsított a sértetteket személyesen ismeri, így tartani lehet azok befolyásolásának és megfélemlítésének veszélyétől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Figyelemmel továbbá a bűncselekmények tárgyi súlyára, a kiszabható büntetési tétel nagyságára, kiemelkedően nagy társadalomra való veszélyességére, megalapozottan feltehető, hogy a hatóság elől elrejtőzne, és az eljárási cselekményeknél a jelenléte másképpen nem lenne biztosítható. Amennyiben a bíróság a büntetőeljárás végén bizonyítottnak találja a gyanúsított terhére rótt cselekmények elkövetését, úgy a terhelt akár több mint 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.