Egy óra szünetet kért a szülés miatt

Életre kelt Éretlenek: vizsga közben szült a diáklány

Egyetlen órára hagyta el a vizsga helyszínét az a nepáli diáklány, akire épp a tételek kidolgozása közben törtek rá a szülési fájdalmak. Mintha a '80-as évek sikerfilmje elevenedett volna meg.

2012.03.21 13:29ma.hu / MTI

Talán még emlékeznek olvasóink a 80-as évek nagy sikerű vígjátékára, az Éretlenekre, amelyben az érettségire készülő diákok minden létező eszközt bevetnek a puskázáshoz. Az egyik diáklány viszont időközben teherbe esett, így a záróvizsgára már az újszülött csecsemőjével a karján vonul be, ami külön jól jön neki, hisz a pelenka kiváló rejtekhely a puskának, a professzoroknak eszükbe sem jut gyanakodni.

Ehhez hasonló eset játszódott le kedden egy nepáli iskolában, csahogy ott egy 10. osztályos diáklány nem pelenkázott, hanem épp a vizsga közepén törtek rá a szülési fájdalmak. Emiatt Rekha Gartinak fel kellett függesztenie a vizsgáját, de mivel nem akarta elszúrni a jövőjét, kisfia világra hozását követően alig egy órával már vissza is tért a tanterembe, hogy befejezze a tesztet.

A vizsgáztatók is megértőek voltak: a kiesett időt nem vették figyelembe, így a többiekhez képest Gartinak hatvan perccel később kellett csak leadnia a feladatlapját. Azt egyébként nem lehet tudni, hogy az újdonsült kismama pontosan hány éves, mert nem egységes a beíratkozási kor, mindössze annyi biztos, hogy legalább 16 éves - ennél fiatalabb korban nem bocsáthatók záróvizsgára a 10. osztályos nebulók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.