Elítélték az ohiói "állatvédőt"

Bérgyilkost keresett a facebookon a szőrmeviselők ellen

Vádat emeltek egy ohiói nő ellen, aki a Facebook közösségi portálon próbált meg gyilkost felbérelni, hogy megöljön valakit, aki szőrmét visel.

2012.02.24 07:29MTI

A 27 éves Meredith Lowell álnéven próbált meg bérgyilkost felfogadni, aki hajlandó lett volna lelőni vagy leszúrni egy szőrmét viselő személyt. A Cleveland Heights-i lakos, akit kedden vettek őrizetbe, egy Facebook-csoportot kívánt létrehozni azért, hogy - mint a portálon írta - találjon "valakit", aki "hajlandó lenne megölni valakit, aki szőrmét visel, 2011 október vége felé vagy 2011 november elején, esetleg a legkésőbb 2012 januárjában vagy 2012 februárjában".

Lowellel egy FBI-ügynök vette fel a kapcsolatot, aki önmagát bérgyilkosnak adta ki. A nő azt kérte, hogy a gyilkosság a helyi könyvtárban történjen meg és hogy azon ő is jelen lehessen, mert a helyszínen rögtön a bűntett után anyagokat szeretett volna szétosztani az állatokkal szembeni kegyetlenségről.

"Hozzon egy éles kést, amely legalább 4 hüvelyk (10 centiméter) hosszú, és amely elég éles ahhoz, hogy leszúrjanak vele valakit vagy elvágják vele a torkát" - írta egy e-mailben Lowell a bírsági iratok szerint.

A nő kikötötte, hogy a kiszemelt áldozatnak legalább 12 évesnek kell lennie, de az lenne kívánatos, ha "14 éves, avagy annál idősebb". "Azt akarom, hogy ez a személy 2 perc alatt meghaljon (2 percnél , 1 percnél vagy annál is kevesebb idő alatt még jobb lenne)" - folytatta kívánságlistáját a felbujtó.

Meredith Lowell tavaly áprilisban e-mailt küldött a Cleveland Heights-i rendőrségnek, amelyben közölte, hogy vizsgálatot indított a szőrmeipar ellen és sürgette, hogy a hatóság is tegyen ugyanígy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.