Újságírók szeme láttára pusztult el az állat

Menteni akarták, de megölték az állatvédők az orrszarvút

Meg akartak óvni egy orrszarvút az orvvadászoktól állatvédők, de törekvéseik végül az állat halálához vezettek Dél-Afrikában.

2012.02.10 11:29MTI

A dél-afrikai főváros, Pretoria közelében lévő rezervátumban nem tudták felébreszteni azt a 22 éves hím példányt, amelyet azért altattak el, hogy tülkét védőszerrel kezeljék és befessék. Az állat újságírók szeme láttára pusztult el, a rezervátum azért hívta oda a sajtó munkatársait, hogy bemutassa, milyen eszközökkel akarják felvenni a harcot az orvvadászokkal szemben.

A rezervátum azért vette kezelésbe az orrszarvúk tülkét, hogy így tegye kevésbé vonzóvá a vadászok szemében. Az intézkedést azután vezették be, hogy az orvvadászok 2010-ben leöltek egy vemhes állatot, amellyel együtt kölyke is odaveszett. A csütörtöki volt az első eset, hogy az elcsúfított tülkű állatok közül valamelyik belehalt a jó szándékba.

Az orrszarvút felboncolják, hogy kiderüljön halálának pontos oka. A rezervátum nem akar felhagyni a tülkök befestésének gyakorlatával - közölte a park képviselője, Lorinda Hern.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.