Gyászos rekord

Megcsonkolt orrszarvúk tetemére bukkantak Dél-Afrikában

Nyolc orrszarvú megcsonkított, tülkétől megfosztott tetemére bukkantak a vadőrök mindössze egy nap leforgása alatt Dél-Afrikában, ami gyászos rekordnak számít.

2012.01.12 12:55MTI

Reynold Thakhuli, a Dél-afrikai Nemzeti Parkok szóvivője szerint a vadőrök kedden találtak rá a tetemekre az ország híres Kruger Nemzeti Parkjának két helyszínén. "Ez az első alkalom, hogy ilyen sok példányra bukkantunk mindössze egy nap alatt, és ez rendkívüli aggodalommal tölt el minket" - mondta.

Thakhuli tájékoztatása szerint tavaly összesen 448 orrszarvút öltek le illegálisan szerte az országban, ami szintén rekordnagyságú veszteség. A héten felfedezett tetemek az idei év első regisztrált esetei.

Néhányan úgy vélik, hogy az elmúlt években tapasztalt ázsiai gazdasági fellendülés áll az orvvadászat virágzásának hátterében.

A Kínában és Vietnámban is egyre gyarapodó középosztály ugyanis ma már megengedheti magának az olyan egzotikus orvosságokat, mint a porrá zúzott orrszarvútülök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.