Nulla euróra büntetik az autósokat

Akciós bírság: ingyenes mikuláscsomag a szabálytalanoknak!

Ha a közelben van, akkor csak szóbeli figyelmeztetést, távolléte esetén pedig egy nulla eurós csekket kap az az autós, aki Potsdamban szabálytalanul parkol, de senki sem tudja, meddig tart az "akció".

2012.02.01 17:29ma.hu / MTI

Ingyenbírságra számíthat az, aki mostanában Potsdamban szabálytalanul parkol, a különös jelenség oka azonban nem valamiféle véletlen technikai vagy egyéb hiba, hanem a városvezetés nagyon is tudatos akciója. Bár céljuk nem teljesen világos, az biztos, hogy az autósok néhány napja az autó szélvédőjére tett mikuláscsomagban rendre 0 eurós és 0 centes csekkeket találnak, mellette pedig egy feliratot: "Ön szerencsés!"

Aki azalatt ér vissza az autójához, amikor épp "büntetné" őt a parkolás nem túl szigorú őre, az megúszhatja némi szóbeli ejnye-bejnyével, de arról mélyen hallgat minden illetékes, hogy meddig tart ez az "aranykor" a német városban. Arra sem igazán lehet következtetni, csak utólag derül majd ki, hogy a fizetési hajlandóságot ez a 100 százalékos bírságengedmény mennyivel veti vissza.

A város egyébként tavaly 1,2 millió eurót szedett be parkolási díjként, a bírságok pedig 120 ezer euróval növelték a helyi vagyont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.