Álló kocsiból sem szabad kiszállni?

Megbírságolták, mert elakadt a reggeli dugóban

Elakadt a erggeli dugóban egy brit férfi, ezért fia kiszállt a kocsiból és gyalog tette meg a vonatig hátralévő utat - pár nap múlva viszont megérkezett a büntetés is.

2011.07.08 17:29ma.hu

Senki sem szeret a reggeli dugóba beszorulni - de akkor különösen nem, ha ez még 110 fontjába (30 ezer forint) is kerül! Márpedig az angliai Essex megye egyik városában utazó Christopher Barham épp ekkora összegről kapott büntetést, az utcai térfigyelő kamera felvétele alapján.

A férfiről, pontosabban autójáról június 8-án reggel 8.22-kor készítettek leleplező fotót, amikor a Gidea Park vasútállomástól nem messze a kocsisor váratlanul megrekedt és perceken keresztül nem mozdult senki.

A képen egyértelműen látszik, hogy az előtte lévő két autó féklámpája világít, és mivel valóban nem lehetett haladni, a férfi fia kiszállt a kocsiból és gyalogosan tette meg az állomásig hátralévő pár métert. Ez volt az a pillanat, ami alapján a térfigyelő monitorok mögött ülő hivatalnok úgy döntött, keményen a szabálytalankodó orrára kell koppintani és kiküldte neki a 110 fontról szóló büntetőcédulát.

Jól látható a világító féklámpa (Fotó: Daily Mail/Archant)


"Beszorultam! Ez nevetséges, hogy az utas nem szállhat ki az autóból az álló forgalomban sem!" - panaszkodott Barham a péntek reggel kézhez vett bírság láttán. "A kép alapján egyértelmű, hogy sorban álltak előttem, mint ahogy minden reggel szokás. Mindig ez az araszolgatás megy ezen az úton!" - magyarázta, miközben a hivatalos indoklás szerint nem is az volt a fő probléma, hogy a fia kiszállt, hanem hogy ezzel a városi tanács szerint Barham feltartotta a forgalmat.

A férfi a többi hasonlóképp pórul járt autóst is arra biztatja, hogy ne fizessenek ilyen esetben szó nélkül. "Senkit nem lehet megbüntetni azért, mert kiszáll az autóból akkor, amikor amúgy is áll a forgalom!" - háborgott.

A Haveringi Városi Tanács szóvivője a Daily Mailnek azt mondta, felülvizsgálják az esetet és törlik a büntetést. Arról azonban nincs hír, hogy még hány autóstól próbáltak hasonló jogcímen büntetést behajtani és hányan fizettek már gondolkodás vagy egyetlen zokszó nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.