Szomszédja perelte be a szülőket

1,5 milliós bírság, mert "hangosan" játszik a gyerek?!

Döbbenetes figyelmeztetést kapott egy brit házaspár, melyben a helyi önkormányzat közölte: 5000 fontra büntethetik őket, ha négy éves gyerekük továbbra is hangosan játszik a kertben.

2011.08.31 08:35ma.hu

5000 font - mintegy másfélmillió forint - bírsággal fenyegetett meg a helyi önkormányzat egy brit házaspárt, akiket egyik szomszédjuk perelt be a túlzott zajártalom okozása miatt. A meg nem nevezett szomszéd szerint túl hangosnak minősített zaj forrása viszont nem más, mint Simon és Pippa Lansdell négy éves kisfia!

Az angliai Hull városában élő házaspár értetlenül áll a levél előtt, ami ráadásul további szankciókat is kilátásba helyez: amennyiben a gyerek továbbra is hangosan kiabál, minden egyes napért újabb 500 fonttal nő a büntetés összege.

"Lehet, hogy Alfie hangoskodik és féktelen, de ő csak egy teljesen átlagos négy éves gyerek, aki a kertben játszik. Ez a nyári szünet, az isten szerelmére, a gyerekeknek pedig a kertben kell játszani! Mit kellene csinálni, tömjük be a száját és zárjuk be a szobájába?!" - méltatlankodott a 35 éves apa. "Képtelen vagyok elhinni, hogy a városi tanács komolyan foglalkozik a panasszal. Szerintem ettől teljesen hülyének néznek ki" - tette hozzá Mr. Lansdell.

Alfie a szüleivel (Fotó: Caters)


A kelet-yorki város környezetvédelmi osztálya ugyanakkor közölte, hogy nekik hivatalból minden egyes panaszt ki kell vizsgálniuk, és nem tehetnek különbséget amiatt, hogy a "zajszennyezés" milyen forrásból származik, még akkor sem, ha csak egy négyéves gyerek sikongat a kertben. A levélben ezért arra kérik a szülőket, hogy fogják vissza gyereküket és legyenek tekintettel arra, hogy másokat zavarhat Alfie viselkedése. Szükség esetén egyébként digitális zajmérőkkel vonulhatnak ki a helyszínre - áll a felszólításban.

A panaszost pedig - akinek a kilétét nem árulták el - ezzel egyidőben felszólították, hogy vezessen nyilvántartást azokról az időpontokról, amikor Alfie játéka kellemetlenségeket okoz.

A szomszédok is döbbenten hallottak a hírről, a 26 éves Emma Ward kifejezetten kedvesnek tartja Alfie-t, akire egyáltalán nem lehet panaszkodni. "Csak egy normális kisfiú, aki néha játszik. Jó hallani, amikor egy gyermek az udvaron játszik" - mondta el a nővérnek tanuló nő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.