A bíróság elutasította a panaszt

Beperelte az orgonát, mert "hangos és elszomorító"

Túl hangos és egyébként is, szomorú leszek tőle - nagyjából ez volt a kifogása egy idős német hölgynek a szomszédságában álló templomi zene ellen. A bíróság viszont nem látta megalapozottnak a panaszokat.

2011.07.01 14:29ma.hu

1972 óta él a németországi Celle város templomjának szomszédságában egy idős asszony, ami épp elég volt ahhoz, hogy megunja az állandó orgonaszót, és úgy döntsön, hathatósan lép fel az állandó "zaklatás" ellen. Az asszonynak ugyanis bántotta a fülét a szerinte túl hangos zene, ami miatt végül pert indított a helyi hatóságnál.

A bíróság annak rendje-módja szerint ki is vonult, zajmérővel felszerelkezve, majd megállapították, hogy az engedélyezett mértéktől igencsak elmaradt a hangerő, a panasz tehát nem találtatott kellően megalapozottnak.

Az egykor tanárnőként dolgozó nyugdíjas viszont nem adta fel, másodfokon is próbálkozott, ezúttal új kifogást talált ki, mégpedig azt, hogy ha nem túl hangos, akkor legalább azt higgyék már el neki, hogy szomorú a zene.

De a bíróság ezzel sem tudott mit kezdeni, így a másodfokon beadott keresetre is rákerült az "Elutasítva" pecsét. Most már legalább tényleg van oka szomorúnak lenni a felperesnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.