Csendháborításért jelentették fel a szomszédok

Hangosan kukorékolt Obama - bíróság előtt kell felelnie!

Különös csoport került a vádlottak padjára egy walesi kisvárosban: a lakók egy "öt fős" kakaskórust jelentettek fel, mert sokat és hangosan kukorékoltak.

2011.03.13 12:55ma.hu

Azt állítja egy idős házaspár, hogy valósággal terrorizálja őket néhány kakas: az álmos és egyébként csendes walesi kisvárosban egyetlen éjszaka alatt több mint 100 alkalommal zavarta fel őket álmukból a harsány kukorékolás.

Welshpool lakói a hivatalos mérések szerint akár 59 decibel hangerejű kakaskoncertet kénytelenek elviselni. Roy és Valerie Ryelands - akik mellesleg még 52 tyúkot is tartanak - szerint szomszédaik kifejezetten összeesküdtek ellenük, és rosszindulatból csapdát állítottak a feljelentéssel.

A nyugtalmát kereső házaspár - Fotó: Warren Smith, Dailymail

A nyomozás során kiderült, valójában a tíz legközelebbi szomszédból négyen szó szerint ki nem állhatják a hobbiból tartott kakasok hangját.

Jonathan Salmon ügyész elmondta, a környezettanulmányt végző munkatárs öt napon keresztül készített feljegyzéseket a panaszosok hálószobájában, és zajfigyelő berendezést is bevetett, a vizsgált időszakban volt olyan, hogy mindössze 7 perc leforgása alatt 74-szer hangzott fel az öt "kórustag" valamelyikének hangja, a leghangosabb 54 decibel volt, de nem ez a hajnali 6 óra utáni időszak volt a legzavaróbb.

A legmagasabb hangerőt, 59 decibelt hajnali 3 óra előtt mérték, akkor négy perc alatt 18-szor érezték úgy a baromfiudvar urai, hogy koncertet kell adniuk.

A harsogó Obama - Fotó: Dailymail

A szakértők augusztus 11. és 16. között vizsgálták a zajszintet, de csak most jutott az ügy a bírósági szakaszba. A taláros testület azt is megtudta, hogy a kukorékolás a párzási rituálé része, és ha több mint egy kakas jut a tyúkokra, akkor bizony versenyezni kezdenek.

Az egyik tarajos egyébként az amerikai elnök, Barack Obama nevét viseli, a tulajdonosok tiszteletből nevezték el róla a kakast.

Mr. Salmon beismerte, hogy a vád talán kissé komikusnak tűnhet, de az eljárás során ettől még mindkét fél érdekeit ugyanúgy szem előtt kell tartani. A felvett hangmintákat a bíróság is meghallgatta, és arra jutottak, hogy az egyre gyakoribb és hangosabb kukorékolás valóban alkalmas arra, hogy a szomszédokat zavarja az alvásban.

A két nyugdíjas tulajdonos szerint azonban hamis bizonyítékot nyújtottak be, és csak őket akarják rossz színben feltüntetni.

Az ügyet egyelőre nem sikerült lezárni, a tárgyalás egy későbbi időpontban tovább folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.