80 puskát talált az üresnek hitt ládákban

Tűzifát vett, Kalasnyikovot kapott - nem is vette észre

Tűzifának való faládákat vásárolt egy orosz paraszt, de igencsak meglepődött, amikor az üresnek hitt ládák egyikét felnyitva egy fegyver csövével nézett farkasszemet. Kicsivel később egész arzenál került elő a ládákból.

2012.01.16 10:29ma.hu / MTI

Csupán némi melegségre vágyott egy orosz, Udmurtföldön élő parasztember, ezért felvásárolt egy teherautósofőrtől egy egész rakomány üres faládát. Kisvártatva már nem kellett tüzet raknia, igencsak melege lett attól, amit talált: az egyik ládából egy Kalasnyikov került elő.

Ijedtében az 57 éves férfi azonnal értesítette a rendőröket, akik a 64 ládányi "tűzifát" átvizsgálva további 79 gépkarabélyt halásztak elő, a hozzájuk való 254 tárral, valamint számtalan alkatrésszel.

Mint kiderült, a fegyverarzenál a védelmi tárca IZSMAS fegyvergyárában (rosszul) őrzött raktárából jutott ki, ahová eredetileg megsemmisítésre vitték a hadieszközöket, de a sofőr a tárolásra és szemétszállításra szánt ládákat üresnek hitte és eladta tűzifának.

Azt egyelőre nem tudják, hogy a szemétszállító teherautóra hogyan kerültek fel a ládák, főleg fegyverekkel megrakva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.