"Azt mondták túl öreg vagyok ehhez"

76 éves néni szeretne fegyverviselési engedélyt szerezni

Lőfegyverrel szerette volna elriasztani a betörőket egy 76 éves konstancai asszony, ezért engedélyért folyamodott a rendőrséghez, áll az Adevărul napilap internetes oldalán.

2010.11.16 20:05MTI

Tamara Bolea akár banki hitelt is felvett volna, hogy pisztolyt tudjon vásárolni.

Tamara Bolea szinte 30 évig dolgozott az egészségügyben, egyetlen kívánsága, hogy biztonságban érezze magát. A fegyvertartási kérelmét azonban a rendőrség visszautasította.

"Azt mondták, túl öreg vagyok ehhez", magyarázta felháborodva és csalódottan. A hölgy bevallása szerint retteg, akárhányszor el kell hagynia az otthonát, és ki kell mennie az utcára. Egy alkalommal ugyanis hat fiatal megtámadta.

"Lökdöstek, leestem a földre, és megütöttek. Nem akartam, hogy kiraboljanak, különben elvették volna szatyromat és a gyűrűt, melyet a férjemtől kaptam", elevenítette fel az emlékeit Tamara Bolea.

"Ha megkapnám a jóváhagyást, kölcsönt vennék fel a bankból, így megvehetném a pisztolyt. Bármit megtennék, hogy békén hagyjanak", magyarázta. Mint kiderült, a rendőrség nem alaptalanul tagadta meg a fegyvertartási engedélyt a nyugdíjastól. Az asszonynak ugyanis van egy fia, aki pszichés betegségekkel küszködik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.