Nem jutottak messzire az autót tolva

A hónap balekja: Kifogyott a benzin, kocsit tolva menekült a rabló

Rendszeres olvasóink találkozhattak már néhány, a "balek" jelzőt méltán megérdemlő tolvajjal, de ezúttal még rajtuk is túltesz az a páros, aki egy benzinkutat akart kirabolni.

2011.11.22 14:49ma.hu

Valószínűleg azt remélték, hogy gyorsan el tudnak iszkolni a lopás után, ám némi hiba csúszott a számításba, miután a magát fölöttébb ravasznak gondoló két tolvaj nem tudott elindulni az autóval: üres volt a tank! A vicces jelenetet ráadásul egy biztonsági kamera is rögzítette, így az 59 éves Rose Devlin és 52 éves bűntársa, Denise Egan most a hatósági felelősségrevonás mellett kénytelen azzal is megbirkózni, hogy bizony sikerült közröhej tárgyává válniuk.

A nem túl ifjú tolvajpáros előbb komótosan, abszolút minden gyanún felül állva vásárolgatott az üzletben, ám - a felvételen ez nem látszik - fizetés nélkül vitték ki az összesen 400 font értékű árut az autójukhoz. A zömmel alkoholtartalmú italokat kartonszámra pakolták be előbb a bevásárlókocsiba, majd a kék Citroenjükbe, csakhogy itt ütköztek az első akadályba: Rose képtelen volt lecsukni a kocsi hátsó ajtaját.

Fotó: Daily Mail


Ekkor került elő egy harmadik férfi, akit a rendőrség egyelőre nem tudott azonosítani, ő megpróbálta annyival beljebb tolni a kartonokat, hogy le tudják zárni a csomagtartót. Mikor végre nagy nehezen sikerült a művelet, akkor jöttek rá, hogy a kocsi nem indul: teljesen üres volt a tankja!

Így hát a trió két férfitagja kipattant a kocsiból, és sietve áttolták a bevásárlóközpont melletti benzinkúthoz, ahol gyorsan megtöltötték a tankot és óvatosan kanyarogva a parkoló autók között végül megkezdték valódi "menekülésüket".

Meglepő módon a triót mégsem ekkor fogták el: október 1-jén bravúros "mutatványukat" megismételték, ekkor figyelt fel a rendőrség az intelligens adatbankban található másik felvételre és így sikerült lebuktatni a tolvajok közül kettőt. A második esetben egyébként nem egész 160 fontnyi árut pakoltak az autójukba, de ekkor már nem volt idejük elmenni - arról a rendőrségi beszámoló viszont nem szól, hogy megint a benzinhiány zavarta-e meg őket, vagy csak gyorsabbak voltak a biztonsági őrök.

Egan, a négygyermekes anya a bíróságon azt vallotta, szörnyen érzi magát és tanult a leckéből, a jövőben távol tartja magát a bajtól. Devlin kiegészítette azzal, hogy ledolgozza a számára kiszabott próbaidőt és soha többet nem kerül bajba. A nőt egyébként két év feltételes szabadlábra helyezték, valamint 280 font kártérítésre és 85 font költségtérítés megtizetésére kötelezték, társa büntetéséről december közepén döntenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.