Egy liter tejfölért halt meg a győztes?!

Megnyerte az evőversenyt - aztán belehalt

Gombócevő versenyt rendeztek egy ukrajnai településen, a tét egy liter tejföl volt, meg az elfogyasztott tíz burgonyás tésztából készült finomság. A győztes viszont már nem tudott örülni nyereményének.

2011.09.22 14:34ma.hu

Egy dél-kelet-ukrajnai városban, Tokmakban tartották azt az egész napos rendezvénysorozatot, amelynek az egyik száma a gombócevő verseny volt - pontosabban varenikit, egy tésztából készült gombócféle ételt kellett legyűrniük a versenyzőknek. A kérdés az volt, ki tud tíz darabot a legrövidebb idő alatt magába tömni, nyereménye pedig egy egész liter tejföl lett.

Az összecsapásban a 77 éves Ivan Mendel bizonyult a leggyorsabbnak, fél perc alatt tüntette el a tányérjáról az összes gombócot. Csakhogy percekkel azután, hogy boldogan a kezébe vette a nyereményt, váratlanul rosszul lett, összeesett, és a kiérkező mentősök már csak a halálát tudták megállapítani. Az orvos szerint minden valószínűség szerint a gyomrából visszatüremkedő ételmaradék miatt fulladt meg.

A vareniki kedvelt ukrán eledel, a hagyományos étkezés részét képezi, többnyire gombával, burgonyával vagy cseresznyével töltik. A szervezők elmondták, hogy a versenyhez a krumplival töltött változatot használták, amit fagyasztva vásároltak az egyik helyi szupermarketben. Egyúttal cáfolták azokat a vádakat, melyek szerint az okozta az idős férfi halálát, hogy túl sokat evett: elmondták, hogy mindenki ugyanúgy 10-10 gombócot kapott, és nagyjából azonos idő alatt habzsolták be a versenyzők.

Az egyik ellenfele is csak annyit tudott, hogy a 77 éves ember gyorsabban falta be az ételt bárki másnál, de hogy pontosan mi történt vele pillanatokkal azután, hogy átvette a tejföl-nyereményét, ő sem tudta elmondani.

A város tisztviselői az esetről nem nyilatkoznak, így azt sem lehet tudni, hogy elfogadták-e az elsődleges szakvéleményt vagy tovább vizsgálják a férfi halálának körülményeit, bár ez utóbbinak kicsi a valószínűsége, miután a férfit meglehetősen gyorsan, már kedden eltemették - adta hírül a The Guardian című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.