Megégett egy döntős a versenyen

Sokkoló fotók - Halálra szaunázta magát egy orosz férfi a bajnokságon

Meg akarta nyerni a szaunázási világbajnokságot, de koporsóban vitték el - meghalt a finnországi megmérettetésen egy orosz férfi.

2010.08.09 09:30ma.hu - Fotó: AFP/Getty Images

Tragédiával ért véget a finnországi Heinolában megrendezett, tizenegyedik szauna-világbajnokság.

A versenyen, melyen 150-en indultak, az orosz döntős, a hatvanas éveiben járó Vladimir Ladyzhenskiy és a finn Timo Kaukonen is kidőlt a sorból.

Azonnal kinyitották a szaunát, elsősegély nyújtottak és orvosok rohantak az összeesett versenyzőkhöz: mindketten rázkódtak. Az orosz versenyző életét már nem tudták megmenteni.

Timo Kaukonent a kórházban ápolják. Mindkét férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A szóvivő, Ossi Arvela közlése szerint a versenyt azonnal felfüggesztették. Döbbenten állnak az eset előtt, egyelőre nem tudni, mi vezetett az orosz versenyző halálához, a szabályokat ő is betartotta.

A szauna-világbajnokság résztvevőinek orvosi vizsgálaton kell átesniük a megmérettetés előtt.

Nem csoda, hiszen a versenyen 110 celsius fok uralkodik a szaunában - a kályhát 30 másodpercenként locsolják le fél liter vízzel.

Két éve 18 percet is benn töltött egy versenyző, a szervezők emiatt tavaly több dolgot is megváltoztattak.

Jóval kisebb szaunákat építettek, erősebb kályhákkal. Ezekkel igyekeztek a versenyzőket előbb a szaunából való távozásra sarkallni...

Vladimir Ladyzhenskiy (balra) belehalt a versenybe

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.