Megdöbbentő álhalálhír-keltő oldal üzemel

"Fábry meghalt a saját szaunájában"

Infraszaunájában lelte halálát egy magyar portálon olvasható hír szerint a showman - Nemcsak Fábry Sándornak keltik azonban halálhírét, a morbid viccelődésnek áldozatul esett már Gyurcsány Ferenc, Hajdú Péter és Winkler Róbert is.

2010.07.21 07:40Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

Hazai hírességeket temetnek el a nekrolog.blog.hu internetes oldalon - a portál azért jött létre, hogy ismert emberekről emlékezzenek meg azon, csakhogy a "szereplők" mind élnek. Így például a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc, Hajdú Péter, Fábry Sándor, Winkler Róbert, Vona Gábor, vagy Semjén Zsolt.

Az oldal készítői csupán egy apró keretben jelzik, hogy a híreket viccnek szánják. Fábry Sándor nyitja a sort, aki a portálon olvasható halálhír szerint otthona infaszaunájában hunyt el, Hajdú Péter maszturbáció közben, Gyurcsány pedig hosszú, türelemmel viselt betegség miatt távozott az élők sorából - adta hírül a Napi Ász.

Fábry nekrológjában az áll: a rendőrség nem talált sem saját-, sem idegenkezűségre utaló nyomot. A halál okairól csak a boncolást követően tudhatunk meg bármit, melyre legkorábban 72 óra múlva kerül sor. A rendőrség ezügyben a további ténykedését az ilyen esetekre előírt közigazgatási eljárás szabályai szerint folytatja - írja a Napi Ász.

A nekrológokhoz még hozzászólások is találhatók. Pályatársak és barátok emlékeznek a sztárra... Hajdú Péter rendkívül gusztustalannak találja az oldalt. Egyáltalán nem kívánta kommentálni, hogy halálhírét terjesztik - adta hírül a Napi Ász.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint polgári és büntetőjogi következményei is lehetnek ennek az ügynek.

A sértettek perelhetnek magánvádas eljárásban, kártérítést igényelhetnek, mert nagy nyilvánosság előtt, bárki számára hozzáférhetően megsértették személyiségi jogaikat.

A büntetőjogi eljárás valótlan tény állítása miatt merülhet fel, a weboldal kezelőjét a bíróság eltilthatja, és nyilvános bocsánatkérésre is felszólíthatja - tudta meg a Napi Ász.

Többször is elsírta magát Fábry!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.