Állatkínzásért állítják bíróság elé a férfit

Viagrával doppingolta versenykutyáit, a fűtől csak lassultak

Agarakat versenyeztetett egy férfi, és a jobb eredmények érdekében a doppingtól sem riadt vissza. Azt is kitapasztalta, hogy mit kell adni, ha kutyájának nem szabad nyernie.

2011.07.13 17:29ma.hu / manna.ro

Vadkender-származékkal lassította, viagrával pedig gyorsította kutyáit egy brit tréner, aki versenyekre hordta két agár fajtájú négylábúját - ezt ő maga ismerte be az ellene zajló bírósági eljárás során. A 61 éves Anthony Gregory Fowler az állategészségügyi felügyelőknek azt mondta: a potencianövelőtől a kutyák a fejüket is majd' elvesztve rohantak, míg ha az volt a cél, hogy a versenyen biztosan ne az ő kutyája érjen be elsőként a célba, akkor némi felmelegített kannabisszal lehetett lassítani a tempójukon.

Anthony Gregory Fowler (Fotó: The Northern Echo)

A férfit először a rendőrség csípte el, akkor ő beismerte, hogy némi gyógyszerrel segíti az állatok teljesítményét, de nem derült ki, mit ad nekik. Ők értesítették az állatvédő szervezet munkatársát is, aki egy későbbi időpontban felkereste Fowlert, de mikor azt kérte, hadd vizsgálja meg Jake nevű kutyáját, kiderült, az eb nem sokkal korábban elpusztult.

A gazdája állítása szerint a kutya válla az egyik versenyen egy ütközés következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a gyógyítás költségeit a férfi már nem tudta állni, ezért elaltatta Jake-et.

Az eljárás során Fowler eleinte tagadta az ellene felhozott vádakat, de később apránként beismerte, hogy valóban drogozta a kutyákat és a szerek pontos listájáról is beszámolt. Igaz, a végső vallomásában hozzátette: fogalma sem volt róla, hogy a kutyák számára ezek mérgezőek vagy károsak lehetnek.

John Ellwood ellenőr elmondta, a kannabisz a kutyáknál az emberekhez hasonlóan görcsöket és hallucinációkat okozhat, a viagrától viszont begyulladnak az ereik, ami szintén végzetes lehet. A kutyák védelméért küzdő egyik csoport alapítója, Trudy Baker hozzátette: Viagra használatáról még sosem hallott a kutyák doppingolásánál, de legalább nyolc esettel találkoztak az elmúlt három évben, ahol az ebek kokaintesztje pozitív eredményt mutatott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.