Adócsalással emeltek vádat a showman ellen

Börtönbe zárhatják Győzikét

Vagyonelkobzás és akár 5 év börtön is várhat Győzikére és Bea asszonyra, ha a szeptemberben kezdődő perben bűnösnek mondják ki őket az ellenük felhozott adócsalás vétségében.

2011.08.30 10:44ma.hu

Közeleg az idő, amikor Gáspár Győzőnek, vagy ahogy az ország ismeri, Győzikének és feleségének, Bea asszonynak bíróság előtt kell felelnie az ellenük felhozott adócsalás ügyében. A showmant és nejét az adóhatóság azzal állította bíróság elé, hogy több mint 22 millió forinttal rövidítették meg az államot, amikor adóbevallásukban nem tüntették fel az egyébként közismert médiatevékenységet és emiatt elmulasztották befizetni a fenti összegű személyi jövedelemadót.

Győzike és családja (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)

A csalást a házaspár még 2005-ben és 2006-ban követte el, azóta Győzike 3 millió forintot már törlesztett, de egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy ez mennyiben fogja befolyásolni az ügyben eljáró bíróságot és a kiszabott büntetést. Győzike és Bea asszony ellen egyúttal magánokirat-hamisítás miatt is vádat emelt az adóhatóság, ugyanis kiderült, hogy az RTL Klubban látható show után járó honoráriumot nem a saját nevükre számlázták ki, hanem egy rokonuk vette fel egy cégen keresztül, majd onnan utalta tovább Győzikééknek.

A vádakkal kapcsolatban sem Győzi, sem az ügyvédje, dr. Ruttner György - akinek a neve a Stohl-per kapcsán is ismerősen csenghet olvasóinknak - nem nyilatkozott az Aktívnak. Korábban azonban a showman arról panaszkodott, hogy rossz embernek állították őt be a sajtóban, holott ő nem szándékosan csapta be az adóhatóságot, a sok rosszindulatú híresztelés miatt azonban most pszichiátriai kezelésre szorul.

Még több hír Győzikéről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.