Világvége

Elment pecázni, és tényleg aranyhalat fogott!

Ráadásul nem is kicsit, lehet érdemes a három kívánság után megsütni? És fogni egy másikat!

2016.08.17 19:33ma.hu
Screenshot

A helyzet az, hogy ez nem mese, hanem inkább rémmese. Ha valaha is úgy gondolta, hogy megunt halacskáit természetes vízbe engedi, hogy ne okozzon karmát önmagának, most szólunk, hogy tévedett. Ezzel nem hogy megmentett egy életet, hanem sokszorosát tette tönkre.

A látszólag ártatlan lények ugyanis veszélyt hoznak az ökoszisztémára világszerte.

Tavaly áprilisban 4000(!) aranyhal tenyészett a colorádói nemzeti park vizében. Történt ugyanis, hogy néhány évvel azelőtt valaki kiengedte aranyhalait a tóba. Akik aztán úgy elszaporodtak, hogy végül minden őshonos állat életét ellehetetlenítették a tóban.

Ráadásul az apró halak a természetes vizekben hatalmasra nőnek, mind tömegben, mind méretben.

A tudósok szerint világszerte gyakorlat, hogy ha a gyerek megunja a halait, vagy költözik a család, egyszerűen kiöntik ezeket a jószágokat a vízbe, annak ellenére, hogy nem éppen az a természetes élőhelyük. Ilyenkor azonban invazív fajként viselkednek, és veszélyeztetik a természetes vízi ökoszisztémát.

Ráadásul az aranyhalak elég jól alkalmazkodnak, vándorolnak is ha kell, így még gyorsabban szaporodnak és még több élőhely felett veszik át az uralmat.

Tömegesen emigrálnak - Colorado Parks and Wildlife


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.