Adminisztráció

Földcsuszamlás Washington államban: 90-ről 30-ra csökkent az eltűntek száma

Az azonosított halálos áldozatok száma azonban eggyel, 18-ra nőtt. Egy korábban közölt adat szerint 25-en vesztek oda. Az azonosítatlan emberi maradványokat kórházak bonctermeiben vizsgálják.

2014.03.30 08:41MTI

Jelentősen csökkent az eltűntek száma a Washington államban történt földcsuszamlás után, az eddigi 90-ről 30-ra, mert sokakat épségben megtaláltak, illetve kiszűrték az ismétlődéseket a listában - közölték szombaton a hatóságok.

Az azonosított halálos áldozatok száma azonban eggyel, 18-ra nőtt. Egy korábban közölt adat szerint 25-en vesztek oda. Az azonosítatlan emberi maradványokat kórházak bonctermeiben vizsgálják.

Elképzelhető, hogy az összes áldozat megtalálása és azonosítása nagyon sokáig fog tartani - hívták fel a figyelmet, de hozzátették: nem biztos, hogy mindenkit megtalálnak.

A katasztrófamentők szerint a keresőkutyák segítsége a leghasznosabb a kutatásban, de legfeljebb négy óra hosszáig dolgoztathatják őket, mert testük nagyon lehűl a esős időben.

A földcsuszamlás a múlt szombaton történt a Seattle-től 100 kilométerre északra fekvő Oso településen. Harminc házat romba döntött és más károkat is okozott. A katasztrófának súlyos sérültjei is vannak. A fölcsuszamlást az elmúlt hetek súlyos esőzései okozták. Mindössze öt túlélőt találtak, mindegyiknek súlyos állapota, kórházban ápolják őket.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.