Fordítva kell nézni a 21-et?

12-12-12: ma kezdődik a világ vége?

A maja apokalipszis körüli hisztéria miatt sokat elfeledkeznek a mai dátumról, ami különösen érdekes, hiszen közel 100 évig nem lesz részünk ilyenben.

2012.12.12 12:02ma.hu

Az utóbbi időben egyre gyakrabban emlegetett maja naptár az úgynevezett Hosszú Számítás, amit valamikor i.e. 355 körül állítottak fel. A kalendárium kezdő dátuma 0.0.0.0.0. ami a mi naptárunk szerint i.e. 3114 augusztus 11-e. A Hosszú Számítás 2012. december 21-én éri el a 13.0.0.0.0 dátumot, amikor is a naptár véget ér. Az, hogy mi történik majd ekkor, senki sem tudja.

Noha egy ősi lépcsőnél talált maja faragás is segített pontosítani a december 21-ét, mint lehetséges dátumot, mindazonáltal akadnak, akik szerint nem jól kalkuláltak az apokalipszis-jóslók, hiszen a 21-es szám pontosan a 12 fordítottja, bármilyen nagy esemény is készül, annak 12.12.12-én kell bekövetkeznie és 21-én születik újjá a Föld.

Az utóbbi időben tapasztalt fogyatkozások (teljes napfogyatkozás november 13-án, holdfogyatkozás november 28-án) állítólag nem csak a Földre és az élőlényekre vannak hatással, hanem energia és rezgés szempontjából a kollektív tudatra is. Ezt a kozmikus pókhálót alkotó kristályrács jut állítólag olyan állapotba 12.12.12-én, mely alkalmassá teszi arra, hogy elhozza a megtisztulást és az új világot. Egyes Facebook-megosztások szerint egységteremtő meditációkat szerveznek ma, szerte az egész világon, mint ahogy az elmúlt 11 évben is, 2001. 01. 01-től 2011. 11. 11-ig.

Akik hisznek ebben, azok szerint nem elképzelhetetlen, hogy a világ ma ér véget. Figyelembe véve Észak-Korea technológiai fejlettségét és azt a tényt, hogy sikeres rakétakísérletet hajtott végre, a világ vége nem is olyan elképzelhetetlen...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.