Hiányt okozhat a tiltás a költségvetésben

A dohányzás tiltása káros a vendéglátóiparra!

Magyar és külföldi szakértők a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) háttérbeszélgetésén azt mondták: amennyiben az Országgyűlés a jelenlegi formájában fogadja el a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását, úgy jelentős gazdasági károkkal lehet számolni.

2011.04.19 12:29MTI

Háber Tamás, az MVI tiszteletbeli elnöke szerint, ha a dohányzás szigorítása - vagyis a bel- és a kültéri, valamint a közterületi tilalom is - életbe lépne már az idén július 1-jén, úgy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) számításai szerint több már az idén mint 50 milliárd forint költségvetési hiány keletkezhet.
   
Ha a tervezett törvénymódosítás csak jövőre lesz hatályos - a tervek szerint 2012 áprilisától - úgy a vendéglátóhelyek várható tartós forgalomkiesése 16-18 százalék lehet átlagosan, a teljes nemzetgazdasági veszteség 2012-ben meghaladhatja a 260 milliárd forintot - közölte a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.