De "hosszú még a nap"

Erősödéssel kezdhet a tőzsde Budapesten

Enyhén erősödő kezdést várnak kedden a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők.

2011.03.08 08:54MTI

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a nemzetközi piaci mozgások alapján kisebb erősödést vár. Az enyhén optimista hangulatot a forint erősödése és az olajár mérséklődése is alátámasztja - mondta a bróker.
   
Jó kilátásokról szólt Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója is. Megfordult a hangulat, amit jól mutat az, hogy minden erősödött a svájci frankkal szemben -  mondta.
   
Ez növekvő kockázatvállalásra utal, amiből az OTP jöhet ki a legjobban. Délelőtt erősödésre számít az európai piacokhoz hasonlóan, de "hosszú még a nap" - tette hozzá.
   
Takács Szabolcs, a KBC Equitas Zrt. üzletfejlesztési igazgatója szerint a hétfői semleges napot követően kedden ismét nekirugaszkodhat a BUX, hogy áttörje a 23.000-es szintet, amire minden esély megvan. Az amerikai határidős és az ázsiai indexek nem állnak rosszul, így a lehetőség adott a lendület vételhez.
   
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,52 pontos, 0,02 százalékos emelkedéssel, 22.941,41 ponton zárt hétfőn.
   
A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.
   
A Mol ára nem változott 24.300 forintot ért, 1,8 milliárd forintos forgalomban.
   
Az OTP részvények ára 25 forinttal, 0,45 százalékkal 5.550 forintra csökkent, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki.
   
A Magyar Telekom árfolyama 9 forinttal, 1,58 százalékkal 579 forintra erősödött, forgalma 461,6 millió forint volt.
   
A Richter papírok árfolyama 120 forinttal, 0,32 százalékkal 37.795 forintra nőtt, a részvények forgalma 266,5 millió forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.