A jelen nagy válságai meghatározók

Az ázsiai és az amerikai tőzsde is csökkenéssel kezdhet

A világ nagy tőzsdéihez hasonlóan a vezető ázsiai tőzsdeindexek alakulását is alapvetően a közel-keleti és észak-afrikai válság határozta meg, a befektetők igyekeztek profitot realizálni, és szabadulni részvényeiktől, ami miatt a mutatók meredeken estek.

2011.02.22 08:23MTI

Tokióban a vezető tőzsdemutató, a Nikkei 1,8 százalékos gyengüléssel 10.639,78 ponton zárt. A szöuli Kospi 1,8 százalékos csökkenéssel végzett, a hongkongi Hang Seng 2,0 százalékos, a sanghaji összetett mutató 2,1 százalékos, a tajvani vezető mutató 2,4 százalékos mínuszban volt.

    Az amerikai határidős indexek is lefelé indultak kedd reggel a hétfői szünnap után: a DJIA 0,86 százalékkal, az SandP 1,30 százalékkal, a Nasdaq 1,61 százalékkal esett.
   
Az olaj árának alakulását is a közel-keleti események befolyásolják: kedden kora reggel az északi-tengeri Brent hordónként meghaladta a 108 dollárt, a nyugati féltekén irányadó amerikai WTI ára 94 dollár közelébe emelkedett.
  
 Az euró gyengült a dollárhoz és a jenhez képest: röviddel 8 óra előtt egy euró 1,3588 dollárt ért, hétfőn későn 1,3677-et. Egy euróért 113,23 jent adtak, míg hétfőn későn 113,72-őt.


   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.