Így látja a Nomura a Széll Kálmán Tervet

Továbbra is fennáll a leminősítés kockázata

A Nomura International Plc. londoni elemzője Peter Attard Montalto - a Bloomberg hírügynökség tudósítása szerint - úgy véli, hogy a költségvetési terv nem hárította el az ország szuverén adósbesorolása rontásának kockázatát.

2011.03.02 08:18MTI

"A terv a jó irányba tett bizonytalan lépés, de nem elegendő a kitűzött cél eléréséhez" - mondta.
   
A szakértő jó intézkedésnek tartja a kiadáscsökkentést és a bevételi oldal átalakítását, azonban ezzel együtt is 480 milliárd forintos hiányt vár a 2013-ra.
   
"A szuverén besorolás rontása továbbra is valós kockázat véleményünk szerint, bár az intézkedési tervvel sikerült némi időt nyerni" - mondta.
   
"Összességében az intézkedési terv enyhén árfolyamgyengítő és kötvényhozam-növelő hatású a részletek hiánya miatt, és a részvényárfolyamokra is negatív hatást gyakorol a társasági adó csökkentésének elhalasztása, valamint a 2012-es banki különadó miatt" - fejtette ki a Bloomberg hírügynökségnek a Nomura szakértője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.