Kósa, Szíjjártó és Orbán együtt a csőd felé?

Felfüggesztették az OTP kereskedését

Először Kósa Lajos, majd Orbán végül Szíjjártó is nyilatkozott az államcsőd lehetőségéről, és arról, hogy nem sok választ el minket a görög helyzettől. Először a forint kezdett gyengülni, majd az OTP részvényei drasztikusan zuhanni kezdtek. Íme az eredmény...

2010.06.04 14:59MTI

Az OTP árfolyama pénteken délután 10 százalékot meghaladó mértékben, 4.895 forintra csökkent a Budapesti Értéktőzsdén, ezért a papír kereskedését felfüggesztették. A kereskedés újraindítását követően a részvény árfolyama tovább esett, rövid idő alatt 4.650 forintig gyengült.

A bankpapír árfolyama nyitáskor 5.450 forint volt. Délelőtt a kezdeti kisebb esést követően stagnált, majd 12 óra után zuhanni kezdett. Hírügynökségi beszámolók szerint a magyarországi piacok mellett a globális piacok is esni kezdtek, amelyeket az államcsőddel kapcsolatos magyar politikusi kijelentések váltottak ki.

Többek között Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője péntek déli sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nem tartja túlzónak Kósa Lajos Fidesz-alelnök előző napi, az államcsőddel kapcsolatos kijelentését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.