Ismét gyengült a forint

Gyengült a forint a bankközi devizapiacon

Kedvező külső piaci környezetben kezdetben erősödött, majd "bedőlt" a forint árfolyama csütörtökön.

2010.06.03 18:54MTI

Az eurót csütörtök délután négy órakor 277,23 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a délelőtt kilenc órakor tartott 274,25 forint és a szerda délutáni 275,71 forint után. 

A dollárt 227,20 forinton jegyezték csütörtök délután 1,2224 dolláros euróárfolyam mellett. Szerdán a dollárt 226,29 forinton, az eurót 1,2192 dolláron jegyezték. Csütörtök délelőtt a dollár jegyzése 222 forint közelében is járt. A svájci frank jegyzése csütörtök délután 197,09 forint a szerda délutáni 195,30 forint után.
 
A frankot csütörtök délelőtt 193 forintnál is jegyezték. 100 japán jent délután 245,62 forinton jegyeztek a szerdai 245,67 forint után. A jent csütörtök délelőtt 240 forint közelében is jegyezték. Kedvezően alakult a nemzetközi befektetői hangulat csütörtökön a térségbeli devizák árfolyamkilátásait illetően.
 
Erősödő amerikai és ázsiai tőzsdei zárásokat követően bíztató európai makrogazdasági, majd a délután folyamán amerikai makrogazdasági adatok láttak napvilágot. Az európai tőzsdeindexek délután már két százalék körüli nyereségben jártak, az amerikai tőzsdeindexek pedig a kereskedés első fél órájában fél százalékos nyereséget értek el. 

A forint is és a zloty is erősödéssel kezdte a napot, a zloty 4,09-es eurójegyzésről délelőtt 4,07 környékére erősödött, majd ezen a szinten ingadozott a délutáni órákban. A forint a nemzetközi kereskedelemben a csütörtök hajnalban tartott 275,25-ös eurójegyzésről a déli órákig 274 alá erősödött, majd elszakadt a nemzetközi folyamatoktól, és meredek gyengülésnek indult egészen 277,50-ig.
 
Az MTI által megkérdezett kereskedők a forint délutáni árfolyamvesztését belpolitikai tényezőnek, a gazdasági "kríziskezelés" szükségességéről egy debreceni gazdasági konferencián elhangzott "súlyos" kijelentések hatásának tulajdonították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.