Romlana az állástalanok helyzete is?

"Mélyülő szegénység" - Nem támogatja az SZDSZ országos tanácsa a jövő évi költségvetést

Az SZDSZ országos tanácsa nem támogatja a jövő évi költségvetést, annak elutasítását javasolja a párt parlamenti frakciójának is - jelentette be a testület szombati, budapesti ülését követően Retkes Attila, a párt elnöke.

2009.11.14 15:20MTI

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Retkes Attila indokként azt hozta fel, hogy a tervezett büdzsé rontana a mélyszegénységben élők, a munkanélküliek, a kis- és középvállalatok, valamint a települési önkormányzatok helyzetén.

Véleménye szerint a tervezett makropálya nem lesz tartható. Retkes Attila bejelentette, hogy az országos tanács Skaliczky Andreát, a párt egyik ügyvivőjét választotta a testület elnökévé.

A sajtótájékoztatón részt vett Skaliczky Andrea 46 igen voksot kapott, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, míg ketten érvénytelen szavazatot adtak le.

Az eredmény kapcsán a pártelnök úgy fogalmazott: eltűntek azok a belső hasadások, amelyek a párt életét nehezítették. Az ülésen létrehozták a területi elnöki bizottságot.

Ez a testület kifejezetten a megyei elnökök számára teremt konzultációs és javaslattételi lehetőséget. A pártelnök kitért arra is, hogy az ot megállapította, mind a párt alapszabálya, mind az SZDSZ Újratervezés című programja alkalmas arra, hogy azokat megtárgyalják a szabad demokraták december 12-i küldöttgyűlésén.

"Bármilyen kérdés érkezik a frakcióval kapcsolatban, arra nem kívánok válaszolni, mert számomra a párt a fontos" – mondta Retkes Attila arra az újságírói kérdésre, hogy mire számít, hány képviselő szavaz a büdzsé ellen.

Hozzátette, nem kívánnak szankciókkal élni az igennel szavazó képviselőkkel szemben, mert "elég volt a belső vitákból".

A jövő évi országgyűlési választás kapcsán azt mondta, hogy a jelenlegi állás szerint önállóan akarják megmérettetni magukat.

Arra a kérdésre, hogy sajtóhírek szerint egyes szabaddemokrata politikusok az MSZP listáján kaphatnának helyet, azt mondta: erről nincs tudomása, de nem is akar ezzel foglalkozni.

Retkes Attila egyúttal bejelentette, hogy Takács Gábor személyében önálló jelöltet állítottak a Józsefvárosban november 22-én esedékes időközi polgármester-választásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.