Margit híd felújítás: meghosszabbított határidők

Plusz 17 milliárdra lesz szükség a Margit híd rekonstrukciójához

Harminc nappal meghosszabbította szerdán a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi bizottsága a Margit híd felújítására kiírt nyílt közbeszerzési eljárás elbírálási határidejét; egyúttal több mint 17 milliárd forint hitel felvételére készülnek.

2009.06.24 11:39MTI

A Főpolgármesteri Kabinet a múlt héten kezdeményezte a határidő meghosszabbítását, mivel a rekonstrukcióhoz szükséges plusz 17 milliárd forint sorsáról csak egy nappal az eredeti elbírálási határidő lejárta után, csütörtökön dönt a közgyűlés. A fővárosi önkormányzat ez évi költségvetésében 13 milliárd forintot terveztek a felújításra, amiből 6 milliárdot az EU biztosít.

A tenderre két ajánlat érkezett, egy áfa nélkül 21 milliárd forintos és egy 22 milliárd forintos. A határidő meghosszabbításáról a döntéshez minimálisan szükséges számú hét szavazattal döntöttek. A teremben ekkor hat MSZP-SZDSZ- és egy Fidesz-képviselő volt jelen. A bizottság gépi szavazórendszere csak a végeredményt jelzi. Az, hogy az egyes képviselők miként voksoltak az egyébként nyilvános döntéshozatalok során, a gépi kijelzés miatt nem követhető nyomon a nyilvánosság számára. Többségi döntéssel, a teremben lévő MSZP-SZDSZ képviselők számának megfelelő szavazattal döntött a bizottság arról, hogy tárgyalásos közbeszerzési eljárást írnak ki több mint 17 milliárd forint hitel felvételére, infrastruktúra-fejlesztésre. A döntést ketten elutasították. A teremben ekkor két fideszes képviselő volt jelen.

Nem vett részt az ülésen az MDF és a KDNP képviselője mellett a bizottság fideszes alelnöke sem. Tüttő Kata (MSZP) bizottsági elnök indokolás nélküli javaslatára egyhangú szavazással levette napirendjéről a bizottság a Főgáz Zrt. eladása kapcsán a tanácsadói feladatokra kiírandó közbeszerzési eljárásról szóló előterjesztést. Ezt egyébként helyszíni kiosztással kapták volna meg a döntéshozók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.