Kilátás sincs a sajátra

Éljen az albérlet: egyre nagyobb önerő kell a lakásvásárláshoz

Egyre nagyobb saját erőt kell előteremteniük az ügyfeleknek, ha lakáshitelt szeretnének kapni: nem elég, hogy a kormány júliustól eltörli az önerőként is felhasználható szocpolt, a bankok is szigorították a lakáscélú kölcsönök feltételeit.

2009.04.20 06:37Világgazdaság

A legmerészebb hitelintézet még a menekülési érték 85 százalékáig finanszírozza ugyan a lakásokat, a legóvatosabb azonban devizahitelnél már csak a hitelbiztosíték 55 százalékáig ad kölcsönt.

Az elvárt minimális önrész a fedezetül felajánlott ingatlan forgalomképességétől is függ, vidéken például nagyobb önerőt kérnek a bankok.

A feltételek szigorítása miatt egyre többen próbálnak pótfedezet bevonásával lakáshitelhez jutni. Újabban már csak néhány milliárd forintnyi lakáshitelt helyeznek ki havonta a bankok a korábban megszokott 60-80 milliárd helyett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.