"Politikai bosszú" miatt vették el a szocialisták?

A KDNP ismét adókedvezményt szeretne a lakáshiteleknél

A lakáshitel-támogatáshoz korábban kapcsolódó adókedvezmény jelenlegi gazdasági környezethez igazodó újbóli bevezetését, és a forint alapú hitelezés kamattámogatással történő megerősítését szeretné elérni ismét a Kereszténydemokrata Néppárt.

2009.03.05 11:58MTI

Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány napokban hozott intézkedése a devizahitel-válság kapcsán nem elfogadható a fiatalok számára, és nem nyújt széles körű, érdemi segítséget. Kérdésre válaszolva közölte: egyelőre azt szeretnék, ha kezdeményezésük bekerülhetne valamelyik válságkezelő-csomagba. Ha ez nem történik meg, akkor törvényjavaslatként is beterjesztik.

Fülöp Attila, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség gazdasági munkacsoportjának elnöke arról beszélt, hogy ma Magyarországon 4200 milliárd forintot tesz ki a lakosság lakáscélú hitelállománya. Ez az összes lakossági hitelállomány mintegy 60 százaléka, s az adósságállomány mintegy 64 százaléka devizahitel. Az ellenzéki politikus szerint ennek oka, hogy 2004-től szigorították a hitelek igénybe vételét. Korlátozták, majd megszüntették az adókedvezményt, szűkítették a hitelplafont, majd csökkentették a kamattámogatás mértékét.

Ezt követően kezdődött meg Magyarországon a lakosság drasztikus devizaalapú eladósodása.

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a lakásbérlők és vásárlók tájékoztatása szerint havonta tízezer hiteltörlesztő kerül veszélybe. Véleménye szerint rövid távú szemlélet és politikai bosszú motiválta a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányokat a lakáshitelezésről szóló szabályok megváltoztatásánál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.