Nem kíváncsiak rá..

A Fidesz-KDNP kivonul Gyurcsány évindító beszédéről

Kivonulnak a fideszes és a KNDP-s képviselők Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői évindító parlamenti beszédéről - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-nek.

2009.02.16 12:58MTI

A délelőtti frakcióülésen a képviselők abban maradtak, hogy nem változtatnak az eddigi gyakorlaton és kivonulnak a miniszterelnök napirend előtti beszédéről - mondta a helyettes szóvivő. A miniszterelnök a gazdaságélénkítő program részleteit - az adó-, a szociális-, a nyugdíj-, a foglalkoztatási rendszer átalakítását és a közjogi csomag elemeit - ismerteti majd napirend előtti felszólalásában. 

A Fidesz és a KDNP 2006 ősze, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése után döntött úgy, hogy a képviselők kivonulnak a miniszterelnök minden előre bejelentett felszólalásáról. Az ülésteremben csak Navracsics Tibor és Semjén Zsolt frakcióvezetők maradnak bent. Ez alól eddig három kivétel volt: a 2007. április 16-ai holokauszt emléknap, a 2008. október 13-ai ülésnap és a 2009. január 29-i rendkívüli parlamenti ülés. E két utóbbi alkalommal a miniszterelnök a gazdasági válság elleni intézkedésekről beszélt. 

Cser-Palkovics András arról is beszámolt, hogy a Fidesz és a KDNP frakciószövetségi ülésén meghallgatták a Legfelsőbb Bíróság elnökének újrajelölt Havasiné Orbán Máriát. Mint mondta, a frakcióvezetés a meghallgatás során emlékeztetett arra, hogy decemberi parlamenti szavazáskor - amely sikertelen volt - a Fidesz és a KDNP támogatta Sólyom László köztársasági elnök jelöltjét, és ezzel kapcsolatban ellenvélemény ezúttal sem vetődött fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.