Folytatódik a válság

Hitelválság: a tőzsdemutatók még további 20 százalékkal gyengülhetnek

A világ tőzsdemutatói további 20 százalékkal gyengülhetnek a következő - néhány hetes - időszakra vonatkozó legborúlátóbb forgatókönyv szerint - közölte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezető közgazdásza, Olivier Blanchard.

2008.10.12 11:53MTI

E változat szerint a világ vezető kormányainak még néhány hétre lesz szüksége ahhoz, hogy meghozzák a megfelelő intézkedéseket és ezalatt a tőzsdemutatók további 20 százalékkal süllyedhetnek. 

A Corriere della Sera című olasz lapnak nyilatkozó szakértő azt mondta, hogy a jövő évi globális gazdaságnövekedés 100 százalékát a feltörekvő gazdaságok adják majd, és ennek következtében tovább erősödik Kína befolyása a világgazdaságban. - A feltörekvő országok jövő évi GDP-növekedése várhatóan 6 százalék lesz - mondta az IMF vezető közgazdásza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.