Nyilvános megbeszélést akarnak

Fidesz: hétpontos javaslatcsomag a pénzügyi válság kezelésére

A Fidesz hétpontos javaslatcsomagot visz a pénzügyi válság miatt a miniszterelnök által összehívott péntek délutáni egyeztetésre, és ragaszkodik ahhoz, hogy legyen nyilvános a megbeszélés - jelentette be Navracsics Tibor frakcióvezető és Szijjártó Péter szóvivő pénteken Budapesten.

2008.10.10 17:10MTI

Szijjártó Péter hangsúlyozta: minden magyar ember anyagi biztonságának garantálásáról van szó, így joggal tartanak igényt arra, hogy tudják, milyen intézkedésekre készül a kormány. Navracsics Tibor elmondta, hogy a hétpontos javaslatcsomagban kezdeményezik a költségvetés és az adótörvények visszavonását, és teljesen új javaslatok kidolgozását, amelyek a gazdasági növekedés élénkítése és az adócsökkentés irányába mutatnak. 

Emellett a Fidesz egyértelmű állásfoglalást vár a kormánytól, hogy garantálja a megtakarítások biztonságát. Javasolják a luxuskiadások eltörlését, és azt, hogy még hétfőn szavazzon a parlament a költségvetési plafonról szóló SZDSZ-es indítványról. A Fidesz azt is javasolja, hogy az Országgyűlés kezdje el tárgyalni a költségvetési tanácsról szóló javaslatukat, illetve hogy a kormány tegyen lépéseket a pénzügyi felügyeleti rendszer szigorítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.