Fidesz után, nem kérnek az MDF-ből

A két volt fideszes független nem ül be az MDF-frakcióba

A két volt fideszes, jelenleg független képviselő egyike sem ül be az MDF-frakcióba. Tóth András az MTI-nek azt mondta, megkeresték, de elutasította az ajánlatot, Lengyel Zoltánt pedig nem keresték az MDF-ből és nem is csatlakozna a megszűnés előtt álló képviselőcsoporthoz.

2008.10.10 14:05MTI

Kerestek, de nem ülök be - mondta Tóth András az MTI-nek, hozzátéve, hogy jól érzi magát függetlenként. Lengyel Zoltán az MTI-nek azt mondta: nem kereték meg, de ha megkeresnék sem ülne be az MDF frakciójába. 

Vas János a Tisztelet Társasága felszólítására (ez a szervezet delegálta őt a frakcióba az MDF-fel 2006-ban kötött választási megállapodás alapján) pénteken lépett ki a demokrata fórum képviselőcsoportjából, amely így kilenc főre csökkent. A házszabály szerint ez a frakció megszűnését jelenti, amit képviselőcsoport vezetőjének három napon belül kell bejelentenie az Országgyűlés elnökének.
 
Azt viszont semmi nem zárja ki, hogy ez idő alatt újabb képviselőt vegyenek fel a frakcióba, amelynek létszáma így ismét elérheti a tíz főt, és akkor mégsem szűnik meg. Az MDF eredetileg 11 fős képviselőcsoporttal vágott neki a 2006-os parlamenti ciklusnak. Múlt hét hétfő 10 fősre csökkent az ellenzéki frakció létszáma, mert kizárt Almássy Kornél már független képviselőként dolgozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.