Szili Katalin tudomásul vette

Bajban az MDF! Vas János kilépett a frakcióból!

Vas János pénteken kilépett az MDF parlamenti frakciójából és a továbbiakban független képviselőként dolgozik - tájékoztatta Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvezetője az MTI-t.

2008.10.10 12:33MTI

Szili Katalin tudomásul vette, hogy Vas János kilépett az MDF parlamenti frakciójából. Erről a házelnök azt követően tájékoztatta az MTI-t, hogy a képviselő ezt pénteken személyesen bejelentette neki. 

Az Országgyűlés elnöke az MTI-nek elmondta: a házszabály szerint ezután a frakcióvezetőnek (Herényi Károlynak) kell megállapítania a képviselőcsoport feloszlását, legkésőbb 3 napon belül. Ha ezt nem teszi meg, akkor ezt a házelnök rögzíti - tette hozzá.
 
Vas János mandátumáról nem mond le, a továbbiakban független képviselőként dolgozik a parlamentben. A Tisztelet Társasága ügyvivője előző nap azt mondta az MTI-nek, hogy Vas János egy hét gondolkodási időt kért, hogy eldöntse, kilép-e az MDF parlamenti frakciójából. Schmuck Andor szerdán jelentette be, hogy a továbbiakban nem működnek együtt az MDF-fel, ezért felszólították Vas Jánost, hogy lépjen ki a frakcióból. 

Az MDF és a Tisztelet Társasága 2006-ban kötött választási megállapodást, utóbbi szervezet ez alapján delegálhatta a demokrata fórum listájáról Vas Jánost a parlamentbe. Vas János kilépésével kilenc főre csökken az MDF eredetileg 11 fős képviselőcsoportja, hiszen múlt hét hétfő óta az MDF-ből kizárt Almássy Kornél már független képviselőként dolgozik a parlamentben. A házszabály szerint akkor szűnik meg egy képviselőcsoport, ha tagjainak száma tíz fő alá csökken. Boross Péter, az MDF képviselője, volt miniszterelnök szerdán azt mondta az újságíróknak, hogy tíz fővel még létezik, kilenccel megszűnik a képviselőcsoport.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.