Megy a pénzenergia...

A Mol igazgatósága 50 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja

A nagyvállalat 2014-ben 60 milliárd forint osztalékot fizetett ki eredménytartalékából, jóval többet az előző évi 46 milliárdnál.

2015.03.16 19:35MTI
freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A Mol Nyrt. igazgatósága 50 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a társaság éves rendes közgyűlésének - tette közzé a Mol a BÉT honlapján hétfőn.

A Mol 2014-ben 60 milliárd forint osztalékot fizetett ki eredménytartalékából, jóval többet az előző évi 46 milliárdnál. A szokásos osztalékon felül ugyanis, ami 2014-ben 47 milliárd forint volt, az egyes leányvállalatainak értékesítéséből származó nyereség 25 százalékát, 13 milliárd forintot is kifizetett a részvényeseknek egyszeri osztalékként. Az egy részvényre jutó osztalék 2014-ben mintegy 590, 2013-ban 462 forint volt.

A Mol április 16-ra hívta össze éves rendes közgyűlését. A tulajdonosi fórum napirendjén a szokásos pontok mellett igazgatósági és felügyelő bizottsági tagok választása, az őket megillető javadalmazási rendszer, illetve díjazás módosítása is szerepel, továbbá az igazgatóság felhatalmazása saját részvények megszerzésére.

A napirendi pontokhoz kapcsolódó előterjesztéseket és határozati javaslatokat a közgyűlés kezdőnapját legalább 21 nappal megelőzően teszi közzé a Mol a honlapján, ezt követően megtekinthető a Keler Zrt. részvénykönyv-vezetésén is vagy személyesen átvehető április 16-án a közgyűlés helyszínén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.